חברות ניהול

"כל הערכים שהמונח 'אב בית' טומן בחובו מדברים גם אל הצוות שלנו ומייצגים את מה שאנחנו מצפים מהם"

שיחה קצרה עם אבי דוד, מייסד, בעלים ומנכ"ל חברת 'VIP Plus לניהול בתים משותפים

מאת: שירות RMCM

eden-or

חברת 'וי.אי.פי פלוס' פועלת בחריש, שוהם וראש העין, אזורים שמתאפיינים בריבוי של בנייה חדשה. הם אמנם מטפלים גם בבניינים קיימים אך מתמחים בניהול בניינים חדשים. מה המשמעות של התמחות בניהול בניינים חדשים? כיצד זה משפיע על החלטות ועד הבית?

חשבנו שוועדי בתים, הן של בניינים חדשים והן של בניינים קיימים, ירצו לדעת יותר על ההבדלים בין התהליכים, אז הלכנו לשוחח עם אבי דוד, המייסד והמנכ"ל של חברת VIP Plus.

4 שאלות ייחודיות, שאלת הביטוח והשאלה הזהה.

מה ההבדל בין כניסה לניהול של בניין חדש וקיים?

מדובר בשני תהליכים שונים עם מכנה משותף. בשני המקרים צריך לאבחן את מצב הבניין לאשורו. בבניין חדש זה תהליך יותר ארוך שכולל גם הרבה ענייני רגולציה והקמה של התשתית הניהולית והתפעולית של הבניין, כל זה תוך התנהלות מול הקבלן המבצע, שצריך למסור את הבניין כאשר הכל תקין ולפי התוכניות והדרישות.

גם בבניין קיים יש תחקיר יסודי של מצב הבניין, ובעיקר של המערכות השונות הפועלות בו. המטרה היא ליישר קו – לדעת מה קורה, כדי לדעת מה לעשות, כדי להגיע למה שצריך להיות.
בדרך כלל יש פערים, לפעמים גדולים עם מערכות שהוזנחו לאורך זמן, ואז צריך גם להקים את התשתית הניהולית והתפעולית מלמטה.

בקליטה של בניין חדש, אם אין דברים ממש חריגים, הכניסה למסלול חיים הוא מהיר יחסית, כאשר יש "זנבות" לטפל ופינות לסגור. בבניין קיים התהליך יכול להיות מהיר כאשר הבניין נוהל נכון לאורך השנים, אבל אם לא, אזי מדובר בתהליך של שיקום.

חשוב לי להדגיש שבניין חדש שקלטנו הופך, בעצם, תוך זמן קצר לבניין קיים. כלומר, ביומיום אחרי הקליטה אין הבדל בין בניין חדש לישן. השירות הוא אותו שירות.

מהי שיטת "החבילות" שאתם מציגים באתר שלכם?

אנחנו, כפי שאמרת, פועלים באזור עם בנייה חדשה שמאוכלס ע"י קהילות צעירות יחסית עם מודעות גבוהה לנושא של חברות ניהול, ועוד יותר – עם מודעות גבוהה לחשיבות ולאחריות של ועדי בתים. אנשים מעולמות הניהול, הכספים, המשפט עם מוטיבציה גבוהה לפעול למען איכות החיים.

הרעיון של חבילות נולד מתוך מחשבה לאפשר לכל נציגות נקודת כניסה נוחה לעולם של חברות הניהול. לדוגמא: בית מתוחזק, עם ועד שיודע לטפל במערכות השונות, יכול לרכוש רק שירותי גבייה. או לחילופין, ועד שחזק בתחום הכספי וצריך כוח תחזוקה.

מה שקרה בפועל הוא, שתצוגת החבילות נתנה לוועדים שחשבו עלינו פרספקטיבה על המשמעות האמיתית של עבודת הוועד, מהי באמת כוללת, ומה הם באמת צריכים. החבילות עשו להם סדר.

לראייה, יותר מ-90% מוועדי הבניינים שעובדים איתנו רכשו את השירות המלא, כולל ליווי משפטי. כלומר, אנחנו עושים הכל פרט לניהול חשבון הבנק.

אזורי בנייה חדשה מאופיינים בריבוי מכוניות חשמליות

זה נכון, והמגמה רק תגבר. נערכנו לעידן הרכב החשמלי מבעוד מועד בעזרת מומחים וליווי של משרד עורכי דין. יש בנושא גם היבטים טכניים ומקצועיים וגם היבטים משפטיים.

בסופו של דבר, כל פתרון לנושא רכב חשמלי בבית משותף צריך לענות על שלושה דברים: בטיחות, תשלום עבור צריכת החשמל וכיסוי ביטוחי.

הפתרון שאנחנו מעדיפים, ואותו אנחנו מציעים כברירת מחדל לוועדי הבתים שעובדים איתנו, הוא הפתרון של 'לוח פיצול'. זה פתרון שמאושר ע"י חברת החשמל, הוא מעניק לכל בעל דירה עצמאות, שומר על האינטרסים של הכלל ונוח מאוד ליישום בסוג הבניינים שאנחנו מטפלים בהם.

למה אתם משתמשים בביטוי 'אב בית' ולא 'מנהל בניין'?

זו היתה החלטה רגשית, אינטואיטיבית, שקיבלתי בתחילת הדרך. פשוט השתמשתי במונח 'אב בית' ואני חושב שהוכח שזה היה רעיון טוב.

'אב הבית' הוא קודם כל ביטוי של אכפתיות והוא מייצג גם שותפות, אחריות, מסירות. כל הערכים שאנחנו מחויבים להם. אלו בעצם הדברים שמחפשים אצלנו – הוועדים, בעלי הדירות והדיירים.

פרט ליתרון השיווקי של הביטוי 'אב בית', יש לו השפעה עצומה בתוך החברה. כל המסרים והערכים שהמונח 'אב בית' טומן בחובו מדברים גם אל הצוות שלנו ומייצגים את מה שאנחנו מצפים מהם. הכל מתחיל ביחס אישי אכפתי.

שאלת הביטוח

מן הסתם, ביטוח צד ג' מירבי זו דרישת סף לתחילת עבודה. אנחנו ממליצים על רכישת ביטוח מבנה לבית המשותף ומשקיעים המון בהסברה, גם לוועד וגם לבעלי הדירות. הגענו למצב בו 95% מהבניינים שבחרו בנו רכשו כיסוי מבנה.

השאלה הזהה: מדוע לבחור בכם?

מומחיות במערכות הבית המשותף – ניהול ותחזוקת בית משותף היא אתגר טכנולוגי. בניינים חדשים משופעים במערכות שונות, החל במעליות, דרך משאבות, מערכות חימום וקירור ועוד. תחזוקה איכותית שומרת על איכות החיים בבניין וחוסכת בהוצאות לאורך זמן.

מתודולוגיה לניהול בנייה חדשה – אכלוס בניין חדש כרוך בסבך של בירורים ומשימות מול הקבלן, מול הרשות המקומית, מול בעלי מקצוע וכמובן מול בעלי הדירות, המשפחות, שמגיעים לביתם החדש.

טיפים

📌 לוועד הבית

"לקיים אספה שנתית"

לארגן אספת דיירים זה לא 'פיקניק', אבל מומלץ מאוד להרים את 'הכפפה' הזאת לפחות פעם בשנה.

אספת דיירים היא כלי עבודה.
.

📌 לבעלי הדירות

"מילה אחת: מעורבות"

גם בבתים משותפים בהם הכל מתותק, חשוב שבעלי הדירות יהיו עם האצבע על הדופק, מול הוועד ומול חברת הניהול.

המעורבות שלכם בעצם מבטיחה שהכל יהיה תקין.
.

📌 לדיירים

"הבית שלכם, השכנים שלכם"

הבניין הוא סביבת החיים שלכם, בה נמצא גם הבית שלכם, הדירה בה אתם גרים. תהיו אכפתיים לשכנים ומתרחש בבניין.

אכפתיות לא רק עוזרת לפתור בעיות, היא גם יכולה למנוע אותן.

כרטיס ביקור

שם החברה VIP פלוס – ניהול בתים משותפים
שנת יסוד 2015
בעלים / מנהלים • אבי דוד, מייסד, בעלים ומנכ"ל
אזורי פעילות • שהם
• ראש העין
• חריש
משרדים ספיר 12, חריש

למידע נוסף

אתר www.vipp.co.il
דוא"ל moked@vipp.co.il
טלפון 076-5454037