למה הדבר הראשון שדייר בבית משותף צריך לדאוג לו הוא ביטוח ועד בית

אבל אני רק דייר בבניין, מה לי ולביטוח ועד בית?  שראש הוועד ידאג לזה, בגלל זה הוא ראש הוועד לא?

אז שזהו שלא. ביטוח ועד בית הוא שם עממי לביטוח רחב יותר שבהחלט נוגע באופן ישיר מאוד לכל דייר בבית משותף והאחריות לדאוג שהוא קיים בבניין שלכם היא על כל דייר ודייר. 
לראש הוועד עצמו מניע אף חזק יותר לדאוג לביטוח זה, אך לעיתים בשל חוסר מודעות של ראשי ועד חדשים בתפקיד שלא בררו והתייעצו עם האגודה לתרבות הדיור או שמעו מקודמיהם בתפקיד, ביטוח זה נופל בין הכיסאות.

 

מדוע הביטוח נקרא ביטוח ועד בית ומה הקשר שלו לועד הבית?

אנו מניחים שהביטוי הושרש משתי סיבות עיקריות, האחת מפני שזהו ביטוח שגם מגן על ראש הוועד מפני תביעות משפטיות שיכולות להגיע לפתחו הן מצד דיירים בבניין שטוענים כי נפגעו מאחר והתרשל בתפקידו והן מצד אורחים או נותני שירות שיכולים לתבוע אישית את ראש הוועד בטענה כי נפגעו מרשלנות בבניין שהוא אחראי עליו באופן ישיר.  הסיבה השנייה היא מפני שהביטוח הזה הוא בטיפולו הישיר של ראש הוועד, הוא דואג לבצעו והוא משלמו מקופת הוועד המשותפת.

 

למה ביטוח ועד בית הוא כן באחריות של כל הדיירים?

כפי שציינו, הביטוי ביטוח ועד בית אינו מתאר את התמונה הרחבה יותר, למעשה מדובר בביטוח לבית המשותף כולו בו ישנה הרחבה מסוימת הנוגעת ספציפית לראש הוועד.

הביטוח לבית המשותף עצמו נוגע לכלל הדיירים אשר להם אחריות משותפת לכל הנעשה בבניין.

ביטוח זה בא למעשה לכסות כמה סוגי מקרים ביטוחיים הנוגעים הן לפגיעות במבנה, באזורים המשותפים וברכוש המשותף לבניין, החל מריהוט בלובי ועד למעליות או שערים חשמליים והן מספק הגנה מפני תביעות משפטיות העלולות להתרחש עקב פגיעה של דיירים, אורחים או אנשי מקצוע ומנקים בבניין אשר יכולים להיפגע במהלך עבודתם ולטעון שהאירוע קשור לרשלנות בבניין.

רשלנות יכולה להיות אריח שמתנתק ונופל, או כבל חשמל חשוף המוביל להתחשמלות או כל מקרה אחר בו ניתן להוכיח קשר בין הפגיעה לבין מפגע בטיחותי בבניין.

 

אף אחד לא רוצה ליפול בסטטיסטיקה ובשביל זה יש ביטוח ועד בית

מקרים כאלו קורים הרבה וסכומי הפיצוי עלולים להיות גבוהים מאוד. הוסיפו לכך את עלות ההוצאות המשפטיות והגעתם לסכום כסף שאף בניין לא ירצה לראות מתחלק לתשלום בין הדיירים.

אותו הדין לגבי פגיעה במבנה או במתקני הבניין, עלויות התיקון יכולות להיות עצומות. דמיינו מקה בו פיצוץ בצנרת גורם להצפת מים הפוגעת במעליות בבניין וגורמת להם נזק גדול. תיקון מעליות יכול להגיע גם למיליון שקל ויותר. ועוד לא דיברנו על העלות הכספית של תיקון הצנרת שיכולה לגרור גם עבודות בינוי שונות.

לכן קיין ביטוח ועד בית אשר מגן מפני כל מקרה אשר יכול להפיל הוצאה משותפת על דיירי הבניין וכולל גם הרחבה הנוגעת לראש הוועד עצמו ומגנה עליו מפני תביעות אישיות על מנת שיוכל לבצע את תפקידו ללא חשש.

בניין דירות עם תוספת ממ"ד