הטיפ של עמיר

בינה מלאכותית זה מפחיד, אבל אל תיבהלו

פתרונות AI הולכים "להשתלט" לכם על העסק. זה לא יקרה מייד אבל זה יקרה מהר. כדאי להיות מוכנים

כמו שרבים מכם כבר למדו לדעת עלי, החיים שלי שזורים בטכנולוגיה. התעניינתי בזה כנער, עסקתי בזה כחייל, ועד היום החדשנות הטכנולוגית גם מרתקת אותי מאוד ויותר חשוב – משפיעה עלי כאיש ביטוח וכאיש עסקים.

סוכנות הביטוח בר-עוז, שאותה אני מוביל כמנכ"ל, נמצאת כבר מספר שנים במאוץ טכנולוגי מתמיד, כאשר במקביל אני מפתח עסקים חדשים, כגון פלטפורמת Ding, שהם מבוססי טכנולוגיה. באופן אישי אני מקפיד על מעקב שוטף אחרי ההתפתחויות הטכנולוגיות, גם בתחומי העיסוק הישירים שלי – ביטוח ושירות – וגם תכלס, זה נושא שאני חי אותו ומוקף באנשים שחיים אותו.

כל ההקדמה הזאת לא נועדה כדי להזכיר לכם את מה שאתם כבר יודעים; שטכנולוגיה זה חשוב, העידן הדיגיטלי משנה את חוקי המשחק ושאר קלישאות, שהן כמובן נכונות – אבל מה חדש?

ובכן, בינה מלאכותית (AI) זה מה שחדש, ופעם ראשונה שאני מרגיש סוג של פחד נוכח העתיד הטכנולוגי.

אגב, לא ברור למה אני אומר 'עתיד', כי עידן ה-AI כבר כאן, מזמן. הידעתם שגוגל התחילה להשתמש בבינה מלאכותית לפני יותר מעשור?

כדי להבין את עוצמת המהפכה אני מזמין אתכם לצפות בהרצאה (45 דקות) של דניאל שרייבר, מייסד ומנכ"ל של חברת 'למונייד', המפתחת ומשווקת פתרונות ביטוח בתהליכים מבוססי AI.

עדיין לא מאוחר

כלומר, כן מאוחר, כי כל בעל עסק וכל מנהל כבר היה צריך להיות עמוק בתוך עולם הבינה המלאכותית, עם התנסות כלשהי בכלי AI כגון ChatGPT. מצד שני, המרוץ לבינה מלאכותית בעסקים נמצא ממש "בחיתולים", כך שגם למי שנמצא כעת מאחור יש זמן לסגור פערים.
מצד שלישי, אין יותר מדי זמן. כלומר, אמנם אנחנו בהתחלה אבל המרוץ יצא לדרך.

הצעד הראשון שלי היה לרכוש מנוי של אחד ממנועי ה-AI המובילים (כ-20 דולרים בחודש) ולשחק איתו (דוגמאות בהמשך). אם עדיין לא עשיתם את הצעד הזה יש לי רק מילה אחת לומר: בהול!

כמה טיפים כלליים להתחלה

  • בכל זאת, לא להיבהל – כדאי לשמור על קור רוח לנוכח מתקפת ה-AI, לא בגלל שאין סיבה להיבהל, אפילו יש, אלא כי בהלה לא תעזור. הבינה המלאכותית כאן, היא מתפתחת בקצב שלא ידענו כמותו והיא משנה את המרחב העסקי. אין לכם בעצם ברירה, אם אתם חושבים על העסק שלכם 5 ו-10 שנים קדימה. אז אין טעם להיבהל. תאמינו לי שיותר מפחיד להישאר מאחור.
  • להבין שזה כולל הכל – מהפכת ה-AI תשפיע על כל תחומי החיים ועל כל הפעילות העסקית. זה ממש לא רק קמפיינים ותוכן שיווקי, כמו שאפשר לחשוב בטעות מהשיח ברשתות החברתיות.
    בסופו של דבר, טכנולוגיות בינה מלאכותית יפעילו את כל התהליכים העסקיים והמסחריים בעסק שלכם.
  • למצוא את נקודת ההתחלה שלכם – האם זה ה-CRM? האם זו המערכת לניהול פניות דיירים? לכל חברה יכולה להיות נקודת פתיחה שונה, בהתאם לצרכים ולתקציבים ובעיקר בהתאם ליכולת ההכלה וההטמעה של פתרונות AI.
    כדי לדעת מהי נקודת ההתחלה הנכונה לכם תצטרכו לעשות שני דברים: קודם כל למפות את התהליכים בעסק, ואחר כך להכיר ולו ברמה בסיסית את פתרונות AI הקיימים ואת אלו שהם רלוונטיים עבורכם. מותר לקבל ייעוץ.

האם המידע שלכם מוכן לבינה מלאכותית?

הסיבה למהר לתוך עידן ה-AI היא, כאמור, שהרכבת כבר נוסעת ומאיצה. הסיבה לפעול בשיקול דעת ובזהירות היא, שהכניסה לעולם הזה היא מהלך מורכב שבבסיסו הכנת תשתית הידע והמידע בעסק לעידן הטכנולוגי החדש. זה יהיה בכל מקרה הצעד הראשון. כאמור, מותר לקבל ייעוץ.

האם הצוות שלכם מוכן?

אחד החסמים בתהליכי הטמעה של פתרונות AI בעסקים היא מוכנות של הצוות. זה עניין שאפשר לטפל בו מיידית, בלי לחכות לפרויקט ה-AI הראשון. תנו לאנשים אפשרות להשתמש בכלים בזמינים כיום, כגון ChatGPT, תארגנו להם הרצאות וסדנאות בנושא בינה מלאכותית (יש בשפע), ותקטינו את חסמי הכניסה שלכם לעידן החדש.

דוגמאות מעשיות

כאמור, ההמלצה המיידית היא לבדוק את הדברים מול אחד ממנועי ה-AI המובילים, יש מאות כלי בינה מלאכותית למשימות שונות, ויתכן כי בהמשך הדרך תפגשו כמה מהם לצורך שיפור התהליכים אצלכם, אבל המהלך הנכון הוא לבחור לפחות אחד מהמנועים הגדולים, שמספקים כלים רב-משימתיים, ולהשקיע בו זמן.

האפשרויות: ChatGPT שעדיין מוביל את המהפכה, Claude שנותן תחרות טובה עם מספר יתרונות יחסיים, ועם יש לכם מנוי למערכת מיקרוסופט 365 אז גם CoPilot.

השיטה לעבוד עם בכלים האלה היא דיאלוג, בהקלדה כמו בווטסאפ או בדיבור. את הדיאלוגים הראשונים כדאי לעשות בנושאים שאתם מבינים בהם היטב, כדי ללמוד איך לקבל מהמערכת את התשובות שאתם צריכים. המיומנות היא לשוחח עם כלי ה-AI.

אחרי שקלטתם את רוח הדברים – וזה יקרה מהר – אפשר לצעוד קדימה עם משימות יותר מורכבות. 2 דוגמאות להמחשה:

  • העלו למערכת כמה דוגמאות של הצעות מחיר ותבקשו מכלי ה-AI לבנות לכם הצעת מחיר חדשה עבור לקוח חדש. את אותו תהליך אפשר לבצע עם מסמכים נוספים כגון חוזים.
  • הכניסו את כל נתוני ההכנסות שלכם מלקוח (בניין) מסוים – אפשרי בקובץ אקסל – ובקשו מכלי ה-AI לנתח עבורכם האם הבניין רווחי עבורכם, מה המחיר שנכון לדרוש עבור השירותים שאתם מספקים לבניין בהתאם לקריאות השירות והמאמץ שמושקע בבניין.

***

לסיכום: השוק העסקי משתנה במהירות, והעסקים שמאמצים טכנולוגיות AI בזמן הנכון נהנים מיתרון משמעותי. זה יקרה גם בענף שלכם.
כלים כמו ניתוח חכם של נתונים, אוטומציה של משימות שגרתיות, ושיפור חוויית הלקוח מאפשרים לעסקים להפוך ליעילים יותר ולצמוח מהר יותר. קדימה.

עמיר בר-עוז