מערכת Ding לניהול בתים משותפים, שפותחה על בסיס החזון והידע של עמיר בר-עוז, צוברת התעניינות ומשתמשים. עשרות ועדי בתים בישראל כבר התחברו ושדרגו את עבודת היומיום של ועד הבית לעידן החדש. אנחנו מדברים על מהפכה בכל הקשור לניהול הבית המשותף, לא פחות.
מטבע הדברים, מודול שזוכה לתשומת לב רבה במיוחד הוא מודול 'גבייה'. יש המון שאלות של מתעניינים אודות תהליכי הגבייה במערכת Ding. יש לנו כאן את התשובות לשאלות הנפוצות ביותר, אבל בואו נתחיל דווקא ממה שאומרים אלו שכבר משתמשים ב-Ding ונהנים מפתרונות הגבייה המתקדמים:
"DING חוסכת לי שעות של עבודה בכל חודש. הדיירים מרוצים והכל שקוף ומאורגן."
(אלון רגב, תל-אביב)"הורדתי מעצמי שעות של התעסקות במעקב ורישום וכבר לא צריך להתווכח עם הדיירים על צורת התשלום. פשוט נהדר."
(יעל מור, גני תקווה)
שאלה מס' 1: למה לשנות אם הכל עובד לי?
נושא הגבייה בבתים משותפים הוא טורדני, אז אם יש לכם פתרון שמוריד מכם לפחות חלק מהלחץ הכרוך בגבייה, באמת לא בטוח שאתם צריכים להיות לחוצים להחליף. אבל כדאי להכיר, לא?! אולי תגלו שעם Ding אפשר יותר. הרבה יותר.
כדי שיהיה קל להחליט אנחנו מספקים הדגמה שבה תוכלו להשוות את היתרונות של Ding עם המערכת והכלים בהם אתם משתמשים כעת. למי שמצטרף ל-Ding אנחנו מעניקים הדרכה אישית וליווי שוטף של צוות תמיכה.
ברוב הגדול של המקרים המעבר הוא חלק. Ding היא מערכת חכמה עם ממשק משתמש פשוט וידידותי, כפי שתוכלו לראות בהדגמה.
אמנם חלק מהמשתמשים ב-Ding אינם אנשים דיגיטליים בדרך כלל, חלקם מבוגרים, אבל לכולם יש התנסות כזאת או אחרת עם אפליקציות, בטלפון ובמחשב, וזה בעצם כל מה שנדרש.
אנחנו כולנו כבר מזמן בעידן האפליקציות, ועכשיו זה מגיע גם אל ועד הבית.
ההתלבטות יכולה להיות ממושכת וזה בסדר, במיוחד אם יש לכם מערכת שעובדת וכבר התרגלתם אליה. אלא שבסופו של דבר גם אתם תכנסו לעידן הדיגיטלי וזה יקרה בקצב שלכם. Ding מחכה לכם.
שאלה מס' 2: מה היתרון הייחודי של Ding בתחום הגבייה?
זאת כמובן השאלה הנפוצה ביותר בקרב המתעניינים, והתשובה היא פשוטה: Ding מתאימה את עצמה אליכם.
יש ועדי בתים שעובדים עם העברות בנקאיות, יש עם כרטיסי אשראי. יש בתים בהם מחשבים את דמי הוועד לפי שטח ויש לפי חדרים ויש שקובעים מחיר אחיד. Ding תעבוד בשבילכם בדרך שלכם.
שאלה מס' 3: איך Ding חוסכת לי זמן וכמה?
שתי מילים: ארגון ואוטומציה. כל הנתונים נמצאים במקום אחד והתהליכים שאתם רגילים לבצע באופן ידני דוגמא תמחיש זאת בצורה הטובה ביותר: לאחרונה הצטרף ל-Ding בית משותף ביישוב חריש, בו הגבייה מהדיירים מתבצעת באמצעות העברות בנקאיות, כך לפי העדפת בעלי הדירות והדיירים.
זה אומר שבתהליך הגבייה חבר הוועד האחראי היה צריך להיכנס לחשבון הבנק ולבצע התאמות בין ההעברות בחשבון לבין תשלומי הדיירים, לבצע רישום של התשלום ולהנפיק קבלה לכל דייר משלם. כך בכל חודש עבור כל דייר. תהליך מסודר אך מסורבל.
באמצעות מערכת DING, כל התהליך הזה מתבצע בצורה אוטומטית. כל מה שנשאר לעשות הוא לקחת את זמן הטיפול שנחסך עבור כל דייר ולהכפיל במספר הדיירים. מדובר בחסכון של כמה שעות עבודה בחודש. עכשיו תוסיפו לזה אוטומציה של תזכורות ושל דו"חות ותקבלו עידן חדש של יעילות בשיא הנוחות.
שאלה מס' 4: איך Ding עוזרת לי מול הדיירים?
מערכת Ding כוללת דו"חות שמציגים לוועד הבית את מצב הגבייה והפיננסים בחיתוכים שונים שמאפשרים לקבל תמונת מצב עדכנית ומדויקת, לנתח את המידע ולקבל החלטות. כדי שזה יקרה המערכת מאחסנת את הנתונים השונים כך שכל פיסת מידע זמינה ונגישה בקלות ובמהירות.
כפועל יוצא קל מאוד לספק ולהציג גם לדיירים את הנתונים הרלוונטיים. אם תרצו, Ding היא גם מערכת תקשורת אפקטיבית שמשפיעה לטובה על היחסים בין ועד הבית לבעלי הדירות ולדיירים.
שאלה מס' 5: מהו יתרון הרציפות?
האמת היא שהמתעניינים ב-Ding לא שואלים ישירות על נושא הרציפות, אלא רק אחרי שאנחנו מזכירים את הנושא, שעפ"י הניסיון עשוי להיות אחד המניעים המרכזיים לעשות את הצעד לתוך העולם של Ding.
כדי להבין את נושא 'הרציפות', תחשבו על בניין שיש בו חבר ועד שמחזיק בתפקיד במשך שנים ועושה עבודה נהדרת בניהול של כל הנושא הפיננסי ביד רמה ובתיעוד של הכל בכלים כאלו ואחרים.
אבל מגיע היום בו הוא רוצה, או נאלץ, להפסיק לשמש כחבר ועד. חברי הוועד החדשים צריכים להשקיע מאמץ לא קטן כדי לעבור על קלסרים מלאי חומר ומידע, ולפענח איך בדיוק הכל התנהל.
באמצעות DING בכל פעם שמתחלף או מתווסף חבר ועד, בסה"כ מדובר על הוספת משתמש במערכת. כל תהליכי הגבייה, הדוחות וכל הפעילות הפיננסית ממשיכה להתנהל באותה צורה.
רוצים הדגמה, ללא תשלום וללא התחייבות? הקליקו כאן